Gezondheid en veiligheid

Uitdampende producten in het warehouse

Niet alleen in zeecontainers en vrachtwagens kunnen producten uitdampen. Het uitdampingsproces gaat door tijdens de opslag van de goederen in het warehouse. Uitdampende formaldehyde, uit gelijmde pallets en ethyleenoxide, uit gesteriliseerde medische goederen, zijn voorbeelden van vaak voorkomende gassen in warehouses.

Van Tienen Group helpt bedrijven met het (periodiek) monitoren van gasconcentraties in het warehouse, zodat medewerkers veilig kunnen werken. Bij deze metingen wordt er gemeten met geavanceerde FTIR-analyzers die, in tegenstelling tot andere meetapparatuur, breed kunnen meten en zeer geschikt zijn voor het monitoren van moeilijk meetbare gassen zoals formaldehyde en ethyleenoxide. Alle resultaten worden verwerkt in een uitgebreide rapportage (Nederlands of Engels), waarin de klant ook van passend advies wordt voorzien.

Fijnstofmetingen

Blootstelling aan fijnstof kan leiden tot ernstige gezondheidsschade welke zich vaak pas vele jaren later zal openbaren. Om die reden wordt fijnstof ook wel een sluipmoordenaar genoemd. Risicovolle werkzaamheden waarbij fijnstof kan ontstaan zijn onder meer lassen, zagen van stenen, houtbewerking en het werken met isolatiematerialen zoals steenwol, maar ook tijdens tal van andere productieprocessen of schoonmaakwerkzaamheden kan fijnstof ontstaan.

Van Tienen Group beschikt over geavanceerde fijnstof meetapparatuur, zowel voor real-time metingen op verschillende deeltjesgroottes, als voor persoonlijke blootstellingsmetingen over 8 uur. 

Uw voordelen zijn:​

  • De veiligheid wordt vergroot door brede real-time metingen op risicostoffen en/of fijnstof op diverse locaties in het warehouse.
  • De uitgebreide meetrapportages vormen een uitstekende basis voor uw risicoanalyse.

Bel mij terug: